Afslibning af gulve ved fraflytning – af hvem, nødvendigt og hvorfor?

Det er næsten sikkert som amen i kirken og skatteopkrævningen, at når man flytter fra specielt et lejemål, hvor man er lejer, så skal man helst gerne male væggene igen – ofte hvide – og så skal man foretage afslibning af gulve ved fraflytning.

Hvis det er første gang, man erkender dette, så kan man måske blive overrasket over, at man skal hen at have udført sådan noget håndværkerarbejde bare for at kunne flytte ud, om det så er fra et boligselskabs ejendom eller en privat udlejning.

Men lad os da derfor tage fat i de tre punkter, som vi har fremhævet i overskriften og gennemgå dem slavisk dog uden nødvendigvis at være udtømmende, så du selv kan søge dig frem til de områder, du vil blive klogere på.

– Hvem: Hvem skal udføre det?

I nogle lejekontrakter er der anført, at man skal bestille et bestemt firma til at slibe ens gulve i lejligheden ned, fordi man som udlejer har en aftale med dem; eller også kontakter man udlejeren og siger, at gulvene er klare til at blive slebede ned, og så klarer vedkommende kontaktet.

Men andre gange kan man også selv gøre det eller få nogle, man kender, til at gøre det. Så kan man dog ikke være sikker på, at resultatet bliver helt tilfredsstillende.

– Nødvendigt: Måske kigger du på gulvene og tænker, at de ikke trænger til at blive slebede ned, eller også skal kun nogle have en afslibning.

Men både for at give alle gulvene et ensartet udtryk, så er det i lige så høj grad for at give den nye indflytter en frisk start, så der både er nymalede vægge og helt nedslebede gulve, så der ingen tvist er om, hvem der har lavet ridser med videre på gulvene.

– Hvorfor: For at gulvene netop tager sig pæne ud, og man er sikker på, at der er pænt og nydeligt til at flytte ind.

Men det er som bekendt kun på trægulve, man skal gøre den slags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Name *