Få en håndsrækning fra en dygtig psykolog

Få en håndsrækning fra en dygtig psykolog

Når livet gør ondt, og der ikke synes at være lys for enden af tunnelen, kan der være en vis idé i at søge professionel hjælp til at lindre smerten og tungsindet.

Hvorfor skal jeg opsøge en psykolog?

Alle mennesker kan løbe ind i en eksistentiel eller følelsesmæssig krise. Faktisk oplever langt de fleste mennesker en eller flere gange i løbet af tilværelsen, at livet gør ondt, eller at de mister fodfæstet i forhold til familie, job, venner og den øvrige livsverden. Rigtig mange mennesker er i risikozonen for at udvikle en depression, som – såfremt denne ikke behandles – kan blive ganske fatal. Der er ingen grund til ikke at tage mentale og psykiske problemer og kriser ganske alvorligt. Og der er i hvert fald ingen skam i at søge professionel hjælp, når fortvivlelsen nager, og det hele virker uoverskueligt.

Hvorledes kan en psykolog hjælpe mig?

Psykiske problemer og lidelser er belagt med et stort tabu, og omgærdet af en vis berøringsangst. Mange mennesker er derfor bange for at gå til selv deres nærmeste med deres krise reaktioner – frygten for en afvisning eller en fordømmelse er stor og vel begrundet. Det er slet ikke sikkert, at dine venner eller familiemedlemmer kan håndtere problemer af disse dimensioner. Derfor kan der være en stor tryghed forbundet med at betro sig til en professionel, som trods alt har en vis distance til eens private sfære.

Samtidig vil en dygtig og kompetent psykolog hurtigt kunne identificere dine problemer på baggrund af hans eller hendes egen erfaring, og på den måde være den mest kvalificerede sparring partner for dig, når det handler om at komme tilbage på det rette spor. Din psykolog vil kunne give dig de rette redskaber til selv at bearbejde årsagerne til din lidelse, hvad end det drejer sig om angst, depression, stress eller en eksistentiel krise. Du kan finde din psykolog i Odense på psykologpraksis-odense.dk