Få et flot trægulv

04 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Er dit trægulv blevet grimt, så kan Gulvkanonen hjælpe med at få det pænt igen. Afhøvling eller afslibning af gulvet kan være den rette løsning.

Trægulve er enormt populære og det naturlige lok kan være meget flot. Men slidte, tilsmudsede og plettede trægulve med flænger, hakker og revner kan være grimme at se på. Er dit gulv af træ hjemme i stuen blevet beskidt, grimt og slidt i en grad, så god gulvvask og pleje ikke kan rette op på udseendet – ja så kan en gulvafslibning være en mulighed.

Med en afslibning bliver trægulvet så godt som nyt. Hvis det er meget beskadiget eller hvis der er limrester og klatter på, som er meget genstridige kan man være nødt til at afhøvle gulvet. En afhøvling er en mere grov behandling af gulvet end afslibningen og man går mere i dybden.

gulvafslibning på Sjælland

Man kan ikke afhøvle og afslibe sit trægulv uendeligt mange gange. Man tager nemlig et lille stykke af plankens tykkelse hver gang. Store massive planker på gulvet tåler bedst afhøvling og slibning. Har du et plastlaminat gulv, så skal du slet ikke begynde at slibe det – det er nemlig slet ikke træ, selv om det kan ligne det. Hvis du sliber på et plastlaminatgulv bliver det bare ødelagt.

Efterbehandling af gulvet

Efter en afslibning kan gulvet behandles på forskellige måder og du kan opnå forskellige looks med de forskellige behandlinger. Du kan give det en oliebehandling, eventuelt med pigment i olien for at give en svag farvning. Du kan også give dit nyligt slebne trægulv en ludbehandling. Eller du kan lakere gulvet.

Af de her nævnet efterbehandlinger er det lakerede gulv nemmest at holde og gøre rent. Mens de to andre typer af trægulv kræver en særlig vedligeholdelse og pleje, så kan et lakeret guld vaskes med almindelig universal gulvvask, som også bruges til andre typer af gulve, og snavs og skidt trænger ikke ned i træet.

Flere Nyheder