Flot og skinnende badekar med ny, holdbar emalje

Flot og skinnende badekar med ny, holdbar emalje

Når et badekar bliver slidt, er det som oftest på indersidden af karret det står værst til. De mange opfyldninger med vand udsætter nemlig den ellers hårde og stærke emalje for slitage, og det samme gør daglig anvendelse. Efter nogle år vil emaljen være slidt til et punkt, hvor den ikke længere virker afvisende over for kalk, okker og rust fra vandrørene. Så vil der opstå grimme, misfarvede plamager i emaljen, typisk i gullige eller brunlige nuancer, som føles ru ved berøring.

Dette ses som oftest foran badekarrets afløb og rundt om rør eller armatur. Disse aflejringer vil ikke kunne fjernes ved almindelig vask, og fungerer samtidig som grobund for bakterier, svamp og andre mikro organismer, hvilket gør det direkte uhygiejnisk at anvende badekarret. Og derfor er det en rigtig god idé at få gjort noget ved det slidte badekar i dit badeværelse, såfremt du ønsker at beholde det.

Hvorfor fikse badekarret frem for at udskifte det?

Mange bolig ejere vælger simpelt hen at skrotte det gamle badekar til fordel for et nyt – eller for i stedet at bygge en bruseniche. Men hvis du sætter pris på at kunne tage et karbad i ny og næ, kan det anbefales at beholde badekarret.

Det kan nemlig sagtens renoveres til et punkt hvor det faktisk fremstår helt nyt. Alt hvad der kræves er hjælp fra en dygtig og erfaren håndværker med speciale inden for reemaljering af badekar. En sådan fagperson kaldes en badekarsmaler, og kan helt sikkert hjælpe dig med at genskabe den skinnende og ensartede emalje i dit badekar. I løbet af få timer vil dit badekar være slebet, renset og emaljeret på ny – og inden for et døgn vil du atter kunne tage bad i dit badekar.

Du kan læse mere om reparation af slidt emalje badekar på ny-emalje.dk