Gør hverdagen nemmere med færdig børnemad

09 august 2021 Emilie Jacobsen

Mange nybagte forældre har en ambition om, at de skal tilberede alt deres barns mad selv – og for nogle lykkes det da også. Men for mange bliver de indhentet af hverdagen, hvor nemme løsninger nogle gange kan være med til at få det hele til at gå op i en højere enhed. Og det er der slet ikke noget forkert ved.

En af de nemme løsninger, du kan overveje som småbørnsforælder, er at bruge færdiglavet børnemad. På den måde behøver du ikke selv at stå og bikse et måltid sammen – og ofte synes børnene, at den færdiglavede mad smager bedre, end det du selv har tilberedt. Rimelig unfair, men sådan er livet en gang imellem.

Et af de mærker af børnemad, du kan overveje, er Semper børnemad. De har en lang række forskellige former for børnemad, og du kan derfor nemt finde den, der passer til dit barns smag, og til den situation I står i. Der er for eksempel forskel på, om du har brug for et nemt og hurtigt mellemmåltid eller et rigtig måltid.

Kombiner børnemad med hjemmelavet mad

Lige som det ikke er godt for os andre udelukkende at leve af færdiglavet mad, er det heller ikke godt for dit barn, hvis det udelukkende lever af færdiglavet børnemad. Sørg derfor for at kombinere de to, så dit barn ikke kun får færdiglavet mad.

Det skyldes ikke nødvendigvis, at færdiglavet børnemad er mere usundt, men at der i færdiglavet mad ikke i samme omfang er tænkt på at udfordre børnene. Det er både i forhold til smag, tekstur af maden, at kunne mærke og se maden, og hvordan de skal tygge den. Det er alt sammen noget, som små børn har brug for at få stimuleret. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at gøre det gennem den anden mad, du serverer for dit barn.

Flere Nyheder